Ask Your Question
0

Equipment not in service after dynamics simulation

asked 2019-04-02 14:09:03 -0500

waterbucket gravatar image

updated 2019-04-08 12:34:34 -0500

Dear forum users,

I am new to PSS/E and Python. I run a PSS/E dynamics simulation for a sequence of fault/clear event. After the simulation is done, I notice some bus/ generator are not in service anymore. And the simulation result is not what I have expected, most likely wrong. Any suggest on this, what did I am missing in the model? As I said, as a new user, I am not sure if I formulate my questions correctly.

Thank you very much!

edit retag flag offensive close merge delete

3 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2019-04-10 04:02:18 -0500

bibuur gravatar image

The change you made in dynamic simulation (e.g. trip line) will also change the respective equipment in the network data, make sure you return the value to default or load a previously saved file to run another simulation

edit flag offensive delete link more
0

answered 2019-04-08 12:25:48 -0500

waterbucket gravatar image

Hi perolofl,

Thanks for your reply!

Can you help me to take a look of my case file?

drive.google.com/file/d/1myhYdl5q1PP4ObrbFQ3iKZTrACfkeT/view?usp=sharing

Thank you!

edit flag offensive delete link more
0

answered 2019-04-03 01:06:42 -0500

perolofl gravatar image

Check for messages in Progress Window regarding status changes of buses or generators during the simulation.

Since you are new to PSSE can it be a good idea to practise with savnw case in Example directory, since it is easier for us to replicate your problems.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

[hide preview]

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2019-04-02 14:09:03 -0500

Seen: 66 times

Last updated: Apr 10